Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Penkin paikka

Hellekö se sekoitti eilen pään vai mikä lie väläys, mutta runtelin virpiangervo pensaikkoa. Oikeastaan se olisi pitänyt turmella paljon laajemmin, sillä on valloittanut itselleen hieman liian suuren osan talon nurkalta.


Virpiangervojen edessä oli penkki ja halusin sen hieman kauemmaksi kulkuväylältä. Saksin ja leikkasin penkin mentävän kolon pensaikon uumeniin. Mittailin vielä, ettei oksat vastaa päähän istuessa. Se on omien mitojen mukaan tuo korkeus säädetty, isännyys täytyy istuttaa siihen ja leikellä istumakorkeutta lisää.
Saas nähdä kuka tuossa pystyy istumaan, taitaa olla melkoinen pesäkolo itikoille. Eilen siinä ei illallakaan kyllä hyttysiä häärinyt, kun olivat niin lamaannuksissa tuosta helteestä. Täytyy tuo penkki siistiä ja muutenkin voisi hieman "sisustaa" puutarhamajaa.
Sinikuusaman marjat kypsyvät ja räksillä alkoi marjastuskausi. Räksät tuntuvat aivan villiintyvän noista houkuttelevan näköisistä marjoista. Joka vuosi pensaat tyhjenevät pikapikaa ja sen sitten ympäristössä huomaa. Räksiä kuhisee pensasaidan sisällä ja niitä marjakakkoja, niitä on kaikkialla ja joka paikassa.

Hyvää alkavaa heinäkuuta;)


3 kommenttia:

  1. Piti tulla heti kurkkimaan löytyykö täältäkin jotain tuttuja paikkoja.. Aika mielenkiintoista ja hieman hämmentävääkin, jos blogissani oleva tuulimylly on sulle tuttu, se kun on täältä ihan läheltä meitä otettu kuva, ja muut kuvista tunnistettavat paikat on omalta pihalta, entiseltä ja nykyiseltä, eli sieltä ja täältä.. Tässähän pääsee ihan salapoliisihommiin. Laitapas sähköpostiin lisää vihjeitä :o)

    VastaaPoista
  2. Ihana piilopirtti. Siellä sitä sielu lepää ja rauhoittuu.

    VastaaPoista
  3. Kiva, kun kävit jättämässä viestin, niin löysin tänne. Täällähän on toinen toistaan ihanampia kukkia ja kivoja puutarhakuvia! Ja hih, kiitos - sain selityksen räkättien marjakakkoihin. Ilmeisesti jossain naapurustossa on sinikuusamaa, kun meilläkin marjakakkaa on pitkin pihaa heti ulkorapuista alkaen... =D

    VastaaPoista