Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kuka pudottelee kävytRaivasin uutta näkymää pihapiiriin, leikkimökin ja sembramännyn väliin. Se on kyllä aika pimeä kohta, mutta kyllä siellä ainakin nokkoset ja virpiangervo viihtyivät hyvinHuomasin maassa pudonneita männynkäpyjä, jokuhan ne tietenkin oli pudottanut. Männyn oksistosta tipahteli kävyn suomuja, tihulainen on paikalla.Siellähän se istui, pieni musta silmä erottui havujen seasta. Tietenkin se napostelee kaikki kävyt, olin jo iloinnut käpysadosta, ajattelin, että pähkinähakkelit tulisivat vierailulle. Yhden kerran olen niitä nähnyt, mutta nyt en moneen vuoteen, mokomakin orava.Tästä uudesta tulokkaasta iloitsen, sillähän on kauniit ja vahvat kukat.
Tänään hieman suurensin hosta penkkiä, siirsin kesannolla olevalta kasvimaalta muutaman vahvan paakun. Heinäkuu ja helle, ei hyvä yhtälö, mutta uskon hostan pärjäävän siirrosta huolimatta.Luonnonkukat ovat kauniita myös puutarhassa. Rantatädykkeestä kasvaa pihan piristys ja se viihtyy monenlaisilla paikoilla.
Tarha-alpi on saanut seurakseen tädykkeen, sitä ei kylläkään ole tuohon istutettu, vaan on ihan itse hakeutunut alpin seuraan.Varjoliljan kauneutta, siihen en kyllästy.
Se on niin elegantti, vaikka on puutarhassa hieman vaatimaton, mutta läheltä katsottaessa hellyttävän kaunis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti