Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Puutarha mietteitä


Olen käynyt läpi erilaisia puutarhablogeja, toinen toistaan kiinnostavampia. Yritän löytää itselleni sellaisen "selkärangan", jota voisin kehitellä eteenpäin. Toisaalta sehän on olemassa, nyt sitten vain muokkailen sitä.Puutarhani on ollut useamman vuoden huolenpitoa vailla ja tämän kesän aikana olen löytänyt jotain kesäntaiasta takaisin. Jossain vaiheessa hävitin paljon erilaisia kukkalajeja ja nyt niitä kaipailen takaisin.
Mitä sitten haluasin puutarhaani. Ensinäkin en tahdo liian hoidetun näköistä, vaan sellaisen hiukka mysteerisen, romanttisen, salaisen ja vanhan oloisen pihan ja puutarhan. Pidän yllätyksistä, en niin ennakoitavissa olevasta, joten puutarhani saa elää omaa salattua elämäänsä, yllätykset ovat sallittuja.
Yksin omassa vallassahan se pihanilme ei tietenkään ole ja jos näkemykset eroavat paljon toisistaan, niin mitä tehdä, kompromissi.
Puutarhaani olen jo aiemmin elävöittänyt erilaisilla harrastuksen tuotteilla. Ne siirtyilevät paikasta toiseen ja nyt pitäisi löytää niille pysyvät paikat. Koota yhteen, omaksi mysteerisen romanttiseksi sekamelskaksi.
Pihaltani löytyy joko itse tehtyä tai kierrätystä, tämä suuntaus jatkuu edelleen.
Talven aikana suunnittelen tekeväni kookkaampia pihan ilmettä rikastuttavia koristeita. Syksyllä voisi myös hieman lisätä kukkivia osuuksia ja laajentaa.
Kyllä piha ja puutarha antaa paljon, se täytyy vain muokata omanlaisekseen mieltymyksien ja taitojensa mukaan.
Tahtoisin kaikki mahdolliset elementit, rakennelmat ym., mutta täytyy vain pyrkiä luomaan jo olevasta pohjasta mahdollisimman oman näköinen.
Onhan minulla reipas pikku puutarhuri aina silloin tällöin apuna.
Suurta iloa tuottaa lapsenlapsen hämmästänyt ilme, kun hän löytää jonkun "puskan" juurelta jotain uutta. Tuolla ylhäällä olevaa "Make-make lintumiestä" täytyi käydä heti taputtelemassa, kun se oli ilmestynyt kuunliljojen viereen.

Täytyy jatkaa unelmointia, jospa tekisin sen aarrekartan tuonne keittiön seinälle, niin haaveista voisi tulla tottakin. 
Ulkona sataa, nyt on siis hyvää aikaa miettiä ja pohdiskella.

7 kommenttia:

 1. Nytkin jo paljon kivaa puutarhassasi, sitä kehittelmällä siitä tullee unelmiesi paikka, Jos ei kerralla niin korjausten ja muutosten jälkeen.

  VastaaPoista
 2. sinullahan on jo hyvä alku puutarhassa.
  Kiva noita yllätyksiä.
  Komia apulainenkin sillä töissä.
  Mukavia mietteitä.

  VastaaPoista
 3. Hei, astelin tänne Voikukkapellon kautta. Sinulla on kaunis, lämminhenkinen blogi.

  VastaaPoista
 4. Ihania yllätyksiä puutarhassasi, toisen kuvan naru-kivikoriste on ihana! Varsin kauniilta näytää pihasi jo nyt!

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kommenteista, kaikista kannustavista palautteista.
  Nyt kun puutarhainnostus pikku hiljaa on elpymään päin, niin innolla seurailee aihetta koskevia blogeja, myös nuo kädentaidot kiinnostavat, mutta niistä enemmän tuolla Hössöntössö blogissa.

  Tuo naru-kivikoriste on kyhätty pystyyn nostetun pyörätelineen ympärille;)

  VastaaPoista
 6. Olet pukenut sanoiksi haaveeni ja myös näytät sen toteutusta rohkeasti. Kiitos siitä. Kunpa joskus pääsisin samaan....Mun puutarha on, ainakin vielä, ihan liian kliininen ja epärento. Ei vielä ihan oman oloinoinen kuin joistain pienistä kolosista ;)

  VastaaPoista
 7. Löysin vasta blogiisi, kauniita kuvia! Sinulla on jo lujaa vauhtia tulossa halauamasi puutarha:)
  Itsekin kovasti olen tänä kesänä miettinyt tätä kesäpaikan puutarhaa, haluaisin sen olevan huoleton, mutta tunnelmallinen...Katsotaan sitten, kun aika on, mutta nyt jo saa suunnitella..:)

  "Nähdään"!:)

  VastaaPoista