Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Kurkistetaan siirtolapuutarhaan

Tänään oli mahdollisuus vierailla Äimäraution siirtolapuutarhassa, Oulussa. Sinnehän sitä täytyy suunnistaa vaikka on tiukka aikataulu ja huh, mikä helle. Vesipullo mukaan ja pyöränselkään, kilometrit taittuivat mukavasti lämmön helliessä kulkijaa. Portteja oli monella tyylillä tehtyjä ja niissä oli lisäilmettä antamassa avaimia, kelloja sekä oksia ym.


  


Kukka runsaus oli nyt parhaimmillaan, tottakai, kun siirtolapuutarhasta on kysymys. Tänä kesänä ne kuulema ovatkin kasvaneet tosi hyvin lämpimien ja kosteiden säiden ansiosta, onhan oma osuutensa toki myös lähellä olevalla hevostallilla, josta muhevat lannoitteet on kotoisin.


Pienille pihoille mahtuu paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, jokaisen palsta oli omanlaisensa ja yllätyksellinen. Tuolla pitäisi vierailla useammin ja varmaan omistajat mielellään esittelisivät aherruksiensa tuloksia.


Tapasin yksisilmäisen Esmeraldan, hän on entinen tanssia ja   kotoisin Turkista. Jalkapuoli tanssija on tullut Suomeen etsimään itselleen sulhasta ja nimemomaan rikasta. Kuinkahan hänen käy, jatkuuko Esmeraldan sulhasen etsintä vielä ensikesänä.

Tämä hieno teos oli hauska keksintö. Paikalta on kaadettu iso pihlaja ja jäljelle jäänyt kanto jatkojalostettiin ja tosi hienolla tapaa.

Tässä pieni otos siitä, mitä kaikkea voi kohdata kun ovet ovat avoinna kulkea.

Siirtolapuutarhat ovat mielenkiintoisia kohteita. Hyvin hoidettuja puutarhapalstoja mielellään katselee ja tapaa mukavia ihmisiä. Voi kun olisi aikaa ja puhtia niin vierailisi useamminkin.


3 kommenttia:

 1. Onpa kovasti kukkia pienellä alalla.
  Oli varmaan näkemisen arvoista.
  Kiva kun näytit meillekin.

  VastaaPoista
 2. Joskus olen päässyt kävelemään siirtolapuutarhaan ja vaikka siintä on jo aikaa, niin nuo portit, kauniit ja kaikki erilaiset ovat jääneet mieleen. Kauniita kuvia olet näpsinyt :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia olit ottanut, vasta nyt ne bongasin.Kyllä Esmeralda on vielä tänäkin kesänä Oulussa, ei löytynyt talven aikana varastosta sulhasta.Tervetuloa taas katselemaan.

  VastaaPoista