Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Yrttialueen raivausta


Se on nyt sitten laitettu alulleen, se yrttiympän paikka. Eilen sitä pikkaisen raivasin ja mies heilui moottorisahan kanssa. Ei siellä kyllä mitään puun kaatoja tarvittu, kunhan tontin rajalla hallitsemattomasti kasvavaa virpiangervo puskaa raivasi ja samalla joitakin unkarinsyreenin oksia sahasi.
Nokkosia ym. nyhtäessä huomasin, että siitä vuosien takaisesta yrttiviviljelmästä näkyi vielä merkkejä mm. piparminttua ja saksankirveliä, onhan jossain kukkapenkissä myös oreganoa, siis alkua myös yrteille.
Oikeastaan pitäisi ottaa koko virpiangervo pois, kun leviää niin mahdottomasti.Kävin aamusella klo 7.00 katselemassa miten aurinko ottaa paikan hallintaansa. 
Kyllähän tuolla valoisaa on, tuota syreeniaitaa saisi kyllä leikata alemmas. Roskainen alue on , mutta eiköhän se syksyn mittaan kaunistu. Kuvasta ei kyllä huomaa paljonkaan eroa eiliseen kuvaan, mutta mennään pienin askelin eteenpäin.
En taida saada mahtumaan tuolle alueelle sitä ihanaa yrttiympyrää, kun alue ei ole laaja, pituutta enemmän kuin leveyttä. Joitakin suunnitelmia piirtelin illalla ja ovaalin muotoa hain, voisin toteuttaa sen ympyrän jotenkin sinne ovaalin sisään tai kaksi pientä peräkkäin.

Pistän näitä pieniä askeleita projektista tänne blogiin  nähdäkseni myöhemminkin työn edistymisen ja onhan tämäkin jonkinlaisena kimmokkeena.


3 kommenttia:

 1. Kyllä siitä hyvä tulee, ovaalin malli miellyttää mun silmää enemmän ku ympyrä, joten kannatan ajatustasi. ;) Tosin makuasioista ei voi kiistellä, toinen tykkää toisesta.

  VastaaPoista
 2. Hyvällä alulla olet.
  Kyllä siitä hyvä tulee.
  Kiva kun laitat näkyviin blogiin niin mekin voidaan seurata.
  Mukavaa naistenviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Vai naisten viikkoa nyt vietellään, ilmankos satelee.
  Se on tuo yrttimaa lähempänä sydäntä kuin kasvimaa ja liittyyhään siihen pieni haavekki, mutta katsotaan nyt millä aikataululla ovaali valmistuu;)

  VastaaPoista