Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Puut ja niiden tuhot


Onhan se hyvä, että on puuta talveksi. On mistä ottaa, kun kylmä yllättää. Ikävää vain on se, että pienellä pihalla iso puu määrä vie suuren osan pihasta ja jättää paljon paikattavaa.
Jälki on tämän näköistä, kun puita on sahattu ja kuivatettu isoissa kasoissa. Nyt enään viimeiset jäljellä, sitten haravointi työt. Otetaan ensin  sahanpurut  pois, sitten jyrsitään piha kauttaaltaan. Oikeastaan on hyvä, että pihaa ilmastoidaan reilusti, sillä alkoi olla melkoisen tiivis ja nurmi huonoa. Ei ole tarkoitus saada aikaiseksi mitään samettinurmikkoa, vaan sellainen kulutusta kestävä vihreä kate.Täällä oli aikoinaan kukoistava varjonpenkki, jokunen nauhus sieltä vielä pyrkii ylös. Tälle penkille olen jättänyt jo muutamia vuosia sitten hyvästit, sillä siihen lasketaan ne puupöllit sahausta odottamaan. Pihaan ei pääse kuorma-autolla, joten puut täytyy nostaa pensasaidan yli tieltä käsin.
Oikeastaan se on aika hauska tuo puukäytävä tai solahan se on. Puita on kahden puolen useampi pino, toisella puolen enemmänkin. Toivottavasti eivät rojahda naapurin tontille, siinä sitä lappamista riittäisi.
Eipä tarvitse pariin vuoteen puita hankkia.


7 kommenttia:

 1. Meillä on kanssa kuudesosa pihasta kuin sotatanner. Ensin siihen rymäytettiin kolme valtavaa koivua, sitten ne sahanpurut ja nyt vielä myyrien mokomat kääntävät maan joka yö uuteen kuosiin :D

  VastaaPoista
 2. Minulla olisi pari isoa vanhaa koivua pihassa jotka pitäs poistaa, mutta hirvittää se työ senjälkeen sitten. Paljon niistä kyllä tulisi pesään pistettävää.

  VastaaPoista
 3. Puusavotta on erinomaista kuntoliikuntaa, käy meinaa kuntosalista!:)Ja talvella saa sitten nauttia elävästä tulesta ja jos se sähkölaskukin olisi sitten edes hiven pienempi, vaikka sähkön hinta koko ajan vain nousee...
  Komea puurivistö, tosiaan! Meillä kans sellainen epämääräinen kasa, jota perataaan koko ajan pois sisälle vajaan ja osa kauniimpaan riviin ulos, kyllä se siitä...;)

  VastaaPoista
 4. Onpa hienot puupinot.
  Kyllä talvella ei tarvi palella.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän ne puut ovat tarpeen talvella, sillä sähkö alkaa olla tosi kallista.
  No nyt on saatu puut pinoon, vaikka itse en siihen osallistunutkaan, mies sanoi hoitelevansa ja näin se meni. Pihan muut hoitotyöt ovat sitten minun vastuulla.

  VastaaPoista
 6. Puulammityksessa on se hyva puoli etta puu lammittaa ainakin kaksi kertaa, silloin kun sita pinoo, ja silloin kun sita polttaa. Ja joku on tietysti lammitellyt puita kaataessakin.

  VastaaPoista
 7. On se vaan hyvä lämmittäjä tämä puu;) Oivallisesti ajateltu hpy!

  VastaaPoista