Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Vierailulla Sirpan pihallaSateisesta kesästä huolimatta Sirpan idearikkaassa pihassa on yltäkylläistä värien sinfoniaa. Siitä pitävät osaltaan huolen eriväreissään loistavat krassit, jotka ryöppyävät putouksen lailla betoniputkista.
Alppikärhön verhoilema kaari johdattaa pienelle, suojaiselle "patiolle". Täällä on nautinto juoda aamukahvit ja nauttia kauneudesta, jonka itse on loihtinut ympärilleen.
Krassit luovat myös viihdyttäviä varjoja ympärilleen, niiden muodot ovat kauniin koukeroiset. Kahvittelijan silmät vaeltavat varjoissa, nousevat auringossa hehkuvien krassin kukkien myötä ylöspäin. Tutkailevat kukkien olemusta ja löytävät varjon kukassa, joka liikkuu. Liikkuvan varjon myötä voi siirtyä ajatuksissa kauas ja mieli rauhoittuu uutta päivää varten.
Sirpa on keraamikko ja hienovarainen esteetikko, jonka voi havaita pihan yksityiskohdista. Betoniin upotetut posliinipalat  kuuluvat omaan tuotantoon, työhön, joka ei miellyttänyt tekijäänsä.  Palaset kuitenkin löysivät paikkansa puutarhasta, ne viehättävät pihan haltian silmää.Talon lähellä on kaunis kivikkopenkki, jossa kukkii mm. hentoinen tunturiunikko. Unikko on pikkarainen, herkkä ja ahkera kukkija, joka siementäen hakee uusia kasvupaikkoja.
Kattomehitähti on innostunut kukkimaan runsaasti, kiitos viime kesän. Kukkien väriä täydentää niihin sointuvat kivet, jotka aamuauringossa hehkuvat samaa sävyä.
Näkymä ryhmään, jossa etualalla kattomehitähti, tunturiunikkoa ja onhan siellä mätäsrikkoakin, joka leviää runsaasti. Taka-alalla häämöttää pikkusydän, joka kukkii koko kesän ja näin ollen antaa tähän ryhmään väriä koko kesäksi, muiden kausittain kukkivien rinnalla.
Edelweiss on myös löytänyt paikkansa kivikkoryhmästä. Tämä harmahtava alppitähti ei värien loistokkuudella kilpaile, mutta sen kaunis hento olemus täydentää ja rauhoittaa kanssa sisariaan.
Krassien varjoissa viihtyy suurehko lisko, jonka jätämme viettämään aurinkoista päivää kauniiseen puutarhan.


6 kommenttia:

 1. Noiden hienojen kuvien perustella tuntuu ihan siltä että täytyisi minunkin päästä Sirpan pihaa ihailemaan;)!/Anja

  VastaaPoista
 2. Onpas mahtavan näköinen piha <3 - upeat kuvat !

  VastaaPoista
 3. Wau mikä piha!!!
  Kertakaikkaan upea...kiitos, kun näytit pihan mellekkin...:)

  VastaaPoista
 4. Mahtavat puutarhakuvat! Voisi olla jostain puutarhalehdestä!! Ensi keväänä vähän esikasvatan noita krasseja, se on varma!! Nyt eivät e h k ä ehdi minulla kukkia.

  VastaaPoista
 5. Hei Tarja!
  Kiitos kommentistasi! Suomenkieliset kommentit lämmittävät erityisesti!
  Minulla itselläni ei suomenkieli aina suju ihan liukkaasti mutta, teen parhaani ja kaiken minä ymmärrän!

  /Anja

  VastaaPoista
 6. Kiitos vieraanvaraisuudesta, kun pääsin tutustumaan Sirpan kauniiseen puutarhaan!

  VastaaPoista