Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Miltä se nyt sitten osin vaikuttaaHieman yleisilmettä pihasta, joka tänä kesänä näyttäytyy jo hieman rehevämpänä, kiitos sateiden. Olenhan minä kyllä nyt panostanutkin hiukkasen tai oikeammin paljonkin enemmän kuin pitkään, pitkään aikaan.
Lannoitettua tuli jo kesän alussa ja jonkin verran pitkin kasvukautta, mutta nyt vain luoja kastelee ja hoitaa näin kukkasten hyvinvointia. Itselle jää sitten se siisteys, mutta kun sen suhteen ei turhia paineita ota, niin jääpi aikaa nautiskeluun.


 

Kyllä sen eron huomaa viime vuotiseen, mutta sehän oli alkusoittoa tälle uudelleen elpyneelle puutarhailulle, näkymä alkaa jo pikkaisen viehättämään silmää.
Paljon on kuitenkin tehtävää ja laitettavaa, jotta pihasta muotoituisi sellainen rehevä oleskelu keidas, joka silmissä kangastelee.
Joistakin asioista olen luopunut, kuten siitä Yrttimaasta ja sen tilan otan kukkasten käyttöön, ehkä sinne joitain yrttejäkin mahtunee. Niitä yrttejä kasvaa nyt tuolla kukkien seassa ja hyvin viihtyvät.
Kunhan syys saapuu ja taimi alet, niin täytyy kartuttaa perenna valikoimaa.
Pikkuhiljaa puutarhaa rakentaen siitä saa suurimman nautinnon.
Erilaisia väriyhdistelmiä ja kokonaisuuksia pitää hioa, mutta tämä varjoliljojen ja ängelmän yhdistelmä viehättää tosi paljon ja vielä kun saisin ne kasvamaan toistensa seassa täysin.
Tuon ängelmän täydellistä nimeä en tiedä, mutta se on kasvultaan korkeaa ja syys väri on keltainen. Kuvassa ängelmä ei kovin edustava ole, mutta se on kaunis tuuhea "pensas", josta myös hyönteiset nauttivat.
Jos nyt joku tietää tuolle ängelmälle oikean nimen, niin olisin kiitollinen siitä tiedonjyvästä;)


 

2 kommenttia:

  1. Lindo jardim, lindas imagens
    obrigado por compartilhar
    abraços

    VastaaPoista
  2. Minulle on myyty tuollaisin kukin kukkivan ängelmän taimia lehtoängelmän nimellä. Niitä on hailean violetteja ja valkoisia. Ehkäpä sinullakin sellainen?

    VastaaPoista