Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Löytyyhän sitä hieman myös valkoistaValkoinen verikurjenpolvi availee verkkaisesti kukkiaan.
Tämä on tämän kesän hankinta, ostin kolme verikurjenpolvea, kaksi punakukkaista ja tämän valkoisen. Ovat nyt tilapäisistutuksessa, odottavat, että puutarhuri saa niille oman kasvupaikan katsottua.

Mutta nuo lehdet vaikuttavat hieman kärsineiltä, onkohan näillä kurjenpolvilla jokin sairaus, joka vaivaa yleisesti. Nuo muut tämän suvun edustajat voivat tosi hyvin, ei ole mistään kasvitaudista merkkiäkään.
Olen kyllä käyttänyt rakeista lannoitetta, olisikohan ne rakeet polttaneet lehdet.
Punainen akileija on ilahduttanut jo pitkään kukinnoillaan. Tiedän, että on Jaloakileija, mutta en lähemmin, lappusessa ei ole tarkempia tietoja.
Alkukesällä kasvoi melko matalana, sitten venähti pikkaisen enemmän pituutta ja nuppua työntää ahkeraan. Kukkien väri on hailakan näköinen, kun kuva on otettu pilvisellä säällä, auringossa hehkuu kauniisti.

Kun noita kukkia on ollut niin paljon ja se on päässyt rauhassa siementämään, niin luulisi ensi keväänä penkistä nousevan monta punakukkaista akileijaa.

2 kommenttia:

 1. kaunis tuo valkoinen kurjenpolvi.
  Kiitos kun laitoit tänne, nyt minäkin aijon hankkia sellaisen. Meillä onmonenvärisiä ennestään mutta ei valkoista.

  Kaunis akleija. Meilläkin on matala luulisin samanvärinen akleija .
  Kaunis se on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo verikurjenpolvi näyttää olevan ahkera kukkija. Etsin netistä tuon valkoisen kuvia ja oli tosi kaunis, niin runsaasti kukkia.
   Noita kurjenpolvia näkyy olevan eri lajikkeita paljon, täytyy pikku hiljaa kartuttaa niiden määrää, niinkuin monen muunkin esim. noiden akileijojen.

   Poista