Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Lämpö saa kukat loistamaan

Kukat kukkii, ruoho kasvaa ja rikkaruohot rehoittavat, niin ettei laiskan sorttinen puutarhuri tahdo perässä pysyä. Mutta enpä siitä paineita ota, teen sen mitä teen. Taitaa olla ehkä ensimmäinen kesä, etten ole tehnyt itselleni ns. työlistaa. Enhän sitä koskaan mihinkään ylös ole kirjoittanut, mutta se on pyörinyt tuolla mielessä kaikkien muiden " pitää tehdä " juttujen kera.
Onhan tuo leikkimökki kyllä sellainen projekti, mutta sitä on ihan hauska viedä eteenpäin ja suunitella. Laittelen sitä pienellä budjetilla lapsenlapsille, josko kesän mittaan kävisivät vierailulla ja käyhän ne :)Projekti on hiukan mennyt eteenpäin. Nyt olen maalannut toiseen kertaan sisältä, lavereilla on retkipatjat, hankinnassa on edulliset peitot ja ehkäpä laitan vielä isot tyynyt. Lavereilla voi kääriytyä peiton sisälle, katsella kuvakirjoja ja kuunnella sateen ropinaa katolle.

Aamulla pistäydyin kirpiksellä ja sieltä löytyi tuollainen lastenpeili, jossa on peilin korkuinen krokotiili, ei kylläkään näy kokonaisuudessaan kuvassa. Koska peili oli hankala sijoittaa sisälle, niin laitoin ulkopuolelle seinään kiinni. Hiukan sekava tämä kuva, mutta myöhemmin pistän sitten parempia.
 

Alkukesän kukkasia poimin kuviin. Arovuokko on tosi herttainen ja niin vaatimaton kukkia. Nuput on herttaisia, kukat on kauniita ja vieläpä kuihtuva kukka on kaunis.

Kalliokielon lehtien alle täytyy oikein kurkata. Tänä vuonna riippuvat kukkarivit ovat ryhdikkäitä.

Tässä penkissä on kukkia, jotka kukkivat melkein koko kesän. Arovuokko kukkii hiukan hillitymmin kuin nyt, pikkusydän on kaunis aina ja keltainen pieni kukka tuossa reunassa on lapinunikko, joka myös tekee kukkaa hillitysti.
Koska en halua hoitaa kasvimaata, niin laittelen tähän penkkiin noita maustekasveja. Tällä hetkellä siinä on ruohosipulia, rakunaa, sitruunamelissaa ja timjamia. Tuoksuvia yrttejä sipaisen silloin tällöin kädellä ihan vain nuuhkiakseni niiden aromeja, tokihan niitä myös mausteena käytän.

Metsäköynnös tarjoilee myöskin runsain mitoin kukkiaan ihailtavaksi. Harmi, kun ylhäältä kasvusto on niin tuuhea, mutta alaosa paljas. Jospa leikkaan kukinnan jälkeen tai sitten laitan toisen köynnöksen kaveriksi.
Kukkivaa kesää ja sitä lämpöä, mutta kohtuudella, jotta saamme nauttia siitä kukkivasta kesästä pitkään. 


 

8 kommenttia:

 1. Tuo lapinunikko on kiinnostavan oloinen perenna. Siinä on hillittyä myös sen keltainen sävy ja hopealle vivahtavat lehdet. Todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain aika monta alkua tuota lapinvuokkoa, mutta jostain syystä vain kaksi voimistui ja lähti kasvamaan. Nyt toinen on siementänyt vierelleen uusia pikkuisia alkuja :)

   Poista
 2. Arovuokko on kaunis! Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jo kylläkin jo uusi viikonloppu, mutta ainahan nuo toivotukset viikonloppuun sopii. Nyt sää tuntuu hieman lämpenevän, joten puutarhuri taas hymyilee :)

   Poista
 3. Kalliokielo on ihana! Mulla nousi tuolta nyt vaan 2 vartta sitä, talvi teki tepposet. Kaunista on sulla siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalliokielo on kyllä kaunis ja uskon, että nuo kaksi vartta saavat aikaiseksi paljon pieniä alkuja vierelleen.
   Kiitos Teija :)

   Poista
 4. Tuo arovuokko on kyllä suloinen kukka, mietin mesetyisiköhän tuo omallakin pihalla. Vaan kokeilemallahan se selviää. Kiva postaus sinulla jälleen. Mukavia kesäpäiviä sinulle toivottelen. Ja kiitos kun olet nimennyt kasvit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia :)
   Arovuokon sain ystävältä ja on kyllä hyvin mennyt ja siementääkin ahkerasti. Tulee paljon uusia arovuokkoja, mutta olen noiden rikkaruohujen mukana repinyt pois. Jos et taimistosta löydä, niin voisin sinulle lahjoittaa alun :)

   Poista