Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Herättelen lukuharrastusta

En ole vuosiin ja vuosiin, lukenut yhtään kirjaa, mutta nyt kesän kunniaksi olen hieman viritellyt tätäkin harrastusta.
Eräästä kirjablogista sain idean, että luen naisten aakkosia A-Ö:n, täältä sen idean nappasin http://tarukirja.blogspot.fi

Ajattelin keskittyä suomalaisiin, ruotsalaisiin, norjalaisiin, tanskalaisiin sekä islantilaisiin ja lähinnä sellaiseen kevyeen luettavaan, jotta innostus näin alkumetreillä ei lopahtaisi liian raskaisiin ja aihepiireiltään vieraisiin teoksiin.

Aloitin Päivi Alasalmen Joenjoen laulu, eilen sain päätökseen tanskalaisen, Sara Blaedelin, Hyvästit vapaudelle. Tänään olen aloittanut Marianne Cederwallin Tästä talvesta tulee musta, Cederwall on ruotsalainen.

Olisin kirjastosta ottanut mukaani jo D-kirjaimenkin, mutta ainakaan sillä kertaa en löytänyt sopivaa. Selailin tuota mainitsemaani blogia ja sieltä sain vinkin, siis toisenkin :), kävishän se vaikka d:llä alkava etunimikin, jos vain se itselleni sopii.


3 kommenttia:

  1. Kiva idea!! Taidan itsekin käyttää.

    VastaaPoista
  2. Pitäiskin lukea enemmän, mutta kun ei tahdo malttaa ;) Vakaa aikomus on lukea kesän aikana ainakin yksi romaani.

    VastaaPoista
  3. Tuohan onkin kiva idea :) Minäkin olen ollut koko ikäni tosi kova lukemaan mutta viime aikoikoina en ole juuri kirjoihin tarttunut... muuta kuin lintu- ja kasvioppaisiin. Lähes kaikki vapaaillat ovat menneet tuolla luonnossa kameran kanssa heiluessa :) Mutta lukeminen on tosi hyvä harrastus, kiva kun olet löytänyt inspiksen, Tarja :)

    VastaaPoista