Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Pientä puuhailua

Tänään maalailin leikkimökkiä hieman sisältä. Viimekesänä maalasin pohjavärillä, mutta työ keskeytyi, kun ampiaiset olivat ehtineet rakentaa suuren, suuren pesän. Ei ollut leikkimökkiin asiaa, sillä oven suussa vartio iso lauma kiukkuisia ampiaisia.
Kunhan saan maalattua toiseen kertaan, niin sitten pääsee sisustamaan ja sitten voivat pienet leikkijät saapua.
Sain jotenkuten sudittua valkoisen maalin kattoon ja seiniin, kun huomasin ison mehiläisen seurailevan touhujani. Hiljalleen se ryömi märällä maalilla ja katosi laudoituksen väliin, jatkoin maalaamista.
Pian mehiläinen oli edessäni, selässä valkeaa, hivenen myös siivissä. Siinä se heilutti siipiään vinhasti ja surina kävi. Livahdin ovesta ulos ja  mehiläinen tuli perässäni, se siis lensi. Jospa se maali ei aiheuta sille vahinkoa, oli kuitenkin vesiohenteista. 
Oven laitoin tiiviisti kiinni ja toivon, ettei ampiaiset löydä sinne.Kotkansiipisaniainen on kasvutavaltaan aika akressiivinen, sitä täytyy kurittaa, muuten se valloittaa koko penkin. En kuitenkaan halua sitä hävittää, se on kaunis ja luo tiettyä tunnelmaa pihaan.Maanantaina hääräilin puutarhassa ja välineet jäivät sille sijoilleen, tarkoitus oli jatkaa seuraavana päivänä. Ei se sitten onnistunut, vettähän sieltä taivahalta sitten tulikin. Onneksi satoi, sillä olin ruukuttanut humalaa ja saniaista ja nyt ne saivat apuja ylhäältä.

 
Löysin rautaputken päähän uuden ruukun kesäkukille. Tuo ruukku on rautanen ja tottakai kolhiintunut ja ruosteinen. Joku oli hylännyt sen jätepisteeseen. Se on ollut joku sekoitusastia, keskellä oli pitkä rautaputki, jonka mies rälläkällä katkaisi.


 

Linnuille on tarjolla lämmintä pesänteko ainesta. Koirankarvat ovat loppuneet, kun ei ole enään karvan luovuttajaa, joten laitoin lampaanvillaa. On sitä joku käynyt nyppimässä, mutta ei ole niin suosittua kuin koiranvilla. Jospa tuo väri lintuja mietityttää?
Iloisesti uuteen päivään ja kasvun ihmettä, mutta tule hiljaa hiipien :)

3 kommenttia:

  1. Saniaiset on todella kauniita. Minulla on myös niitä joutopenkissä ja mietin, minne niitä haluaisin istuttaa. Varsinkin kevään vihreinä kiehkuroina ne ovat somia katsella.

    VastaaPoista
  2. Ihana idea tuo linnuille pesätarpeita. Tiedän tuon saniaisen...edellisen kodin edellinen emäntä oli sitä itutellut portaiden eteen. KAunishan e oli, mutta turhan kova leviämään...)

    VastaaPoista
  3. Sinä olet toteuttanut sen, mitä itse mietin. Koirankarvoja olisi tosiaan voinut laittaa tuohon syöttöputkeen, kuten mielessä kävi. Niin pehmoisia alusvilloja olisi pikkuisille linnunpoikasille ollut. Kyllä niiden päällä kelpaisi köllötellä.

    VastaaPoista