Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Pihan päivitysViime kesänä ei tainut olla pihassa yhtään ostokukkaa, siis kesäkukkaa. Nyt annoin periksi ja hankin näitä ihan kaksin kappalein, Diana on nimeltään, myyjä kertoi.
No, ostin kyllä muutaman muunkin esim. nukenkauluksen, sellaisen aika vaatimattoman, kun en raskinut näyttävää amppelia hankkia.

Viime syksynä alennusmyynnistä hankkimani akileija on voimissaan. Aika pieni on kooltaan ja kukkakin hieman nuhjuinen. Epäilen, että kukkamaassani on jotain vikaa, sillä muidenkin kasvu on aika heikkoa.


Omenapuu on uusin tulokas pihassa, nimeltään Pirja. Nyt sitten jännätään saadaanko yhtään omenaa maistiaiseksi. Omassa pihassa ei ole kuin koristeomenapuu ja sen kukinta ei ole vielä alkanut, joten mistä saadaan pölyttäjä. Naapurilla on kyllä useampi puu, joten jospa sieltä apuja saataisiin.
Pirja kasvaa lähellä taloa, sillä jouduttiin kaatamaan linnunlaulupuu ja istutettiin omenapuu siinä toivossa, että hoitelisi tuon viran, kunhan kasvaa.

Taisipa tulla Yrttimaastani oikea ikuisuusprojekti, mutta hieman olen päässyt asiassa eteenpäin.
Laatoituksen olen tehnyt ja loppui kylläkin laatat kesken, joten... mutta kyllä siihen parit tuolit mahtuu ja pikkiriikkinen pöytä.
Alkaa tuo vihreä jo pukkaan, joten nyt pitäis käännellä multaa toiseen kertaan.
Jos en saa yrttejä ym. vielä tänä kesänä tästä maasta, niin sitten jonakin toisena. Hiljaa hyvä tulee.

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tämä oli väri, josta pidin ja taimi oli isohko. Olisikohan tuon pienuuden takana vain normaali kasvuun lähtö reaktio, sillä kyllä se tuuhea. Syksyllä jaan sen, niin saan useamman.

   Poista
 2. Kaunis on akileijasi kukka, Kumma juttu, ennen yritin väellä ja voimalla hävittää niitä pois kukkapenkistä ja nykyään tykkään niistä kovasti, jopa viimekesänä uuden alunkin ostin, niin sitä mieli muuttuu. Mutta varmaan myös sinulla lopussa kiitos seisoo ja saat tarhastasi mieleisesi. Niinkuin sanoit, hiljaa hyvä tulee. Kaikki aikanaan.
  Oikein hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akileija on sitkeä, kun se löytää mieleisensä paikan. Vuosi kausia se on tukkinut varaston askelmien raosta ja yritin sitä hävittää, mutta aina se nousi sieltä. Annoin periksi muutama vuosi sitten ja se kukkii nyt kauniisti.
   Kyllä tuosta pihasta suht'koht viihtyisän saa, kesä kesältä kohenee sen ilme. Nythän on menossa vasta toinen kesä, kun sitä laittelen, välissä oli vuosia jolloin hävitin melkein kaikki perennat.

   Poista
 3. Hieno blogi ja kauniit kuvat :) - hyvää kesää sinulle !

  VastaaPoista