Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Vuoden viimeiset ja samalla ensimmäisetVuoden 2011 toinen orkidea ja samalla vuoden 2012 ensimmäinen. Tämän puikkokämmekän myötä toivotan kaikille   
OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2012  
ja suokoon uusi vuosi hyvän kasvun ja kukkivan sellaisen.
Puikkokämmekän osto oli ihan summittainen, enhän tiennyt edes mikä tämä orkidea on nimeltään.
Mukana tuli lipuke, jossa luki Dendrobium. Tuota nimeä lähdin googlettaan ja nimeksi selvisi tuo puikkokämmekkä. Näitähän on sitten tietenkin useampaa lajia, joten tarkempi nimen määritys ei kyllä itseltäni onnistu. No, jos joku sattuisi tietämään, niin mielelläni sen tiedon vastaanottaisin.
Hoito-ohjeitakin samalla hain ja löysinkin. Tein päätelmän, että on hieman vaikea hoitoinen, mutta katsotaan. Haasteita täytyy aina olla.

Toinen hankinta oli pikkainen kaktus, joka oli niin edullinen, ettei voinut vastustaa. Orkidea oli alennetuin hinnoin ja tämä piispanhiippa ei maksanut paljon mitään, joten se lähti myös mukaan.
Tämä on melko varmasti, kirjan mukaan nimettynä Astrophytum- lajike, jonka tunnistin piispanhiipaksi.

Löysin tuolle puikkokämmekälle hieman tarkemman nimen; Dendrobium kingianum, olisikohan tuollainen. Vielä tarkemmin nimen voisi määrittää, mutta odotellaan, josko tulisi tieto kohdalle.

3 kommenttia:

 1. Minäkin ihastelin paikallisessa kukkakaupassa samanlaista kukkaa (tosin kukat valkoisia) ja kun tajusin sen olevan orkidea, oli ihan tipalla etten ostanut. Ikkuna vain on niin täynnä, että ei mahdu :(

  VastaaPoista
 2. Minulla ei kovin monia kukkia vielä ole ja nekin ovat kärsineet tuosta valon puutteesta. Olenkin tässä suunnitellut kasvivaloja, mutta ensin täytyy miettiä niiden kasvien sijainti.
  Kyselin jo, että mitä tekevät kaupassa niille jo kukkineille orkideoille, jos saisi edullisesti hankittua. Tulee varmaan nyt kevään mittaan hankittua joitakin lisää ja jos näin saisi pienin kustannuksin sellaisen alku kokoelman hoiviinsa.

  VastaaPoista
 3. Onpa upea orkidea, tuommoisen väristä en olekaan ihan heti nähnyt! Toivotaan jotta saat sen menestymään. Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista