Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

torstai 19. tammikuuta 2012

Puikkokämmekän pintaa


Kun asettelin tätä puikkokämmekkää amppeliin, huomasin, että sillä on aika hauska pinta noissa varsissa..
Ryppyinen kuin vanha iho, oikeastaan kaunis.

Siellä isojen juurella näytti elonmerkkejä uusi tulokas. Eilen sen kylläkin huomasin, mutta nyt kun kuvia otin, niin se varmistui.
Kyllä tämä elossa on, ei ole kuivunut alku. Samassa kasvissa on  tarkailtavana toinenkin varsi, kuvaa siitä ei oikein saanut.  Aika näyttää tuleeko siitä mitään, vai onko kuivunut, tällä hetkellä kärki näytti vihreältä.
Tietenkin se on vain uusi lehti, joka sieltä pyrkii valoa kohtia.

Tuossa vasemmalla alhaalla on juuri, joka on noussut ilmoja haisteleen ja niin näyttää olevan varren oikeallakin puolen.
Kuvassa on  lehden tynkä, tuosta nappasin huonon lehden muutama päivä sitten pois. Ruskeat kökäreet ovat kanelia, näyttävät vähän ikäviltä, varsinkin näin läheltä tarkasteltuna.

Laitoin molemmat orkideat sellaisiin väliaikaisiin koreihin, ruukkuineen. Korit ripustin katosta roikkumaan ikkunan eteen.
Ajattelin laittaa sellaisen riippuvan "puutarhan" ja eikös ne orkideat kasva luonnossakin hieman korkeammalla puiden runkoilla tai oksistossa.
Nämä väliaikaiset amppelit korvaan risukoreilla, mutta olen miettinyt sitä kastelua. Jos upotan risukorit veteen, niin taitavat olla pian entisiä, täytynee kai laittaa kukat ruukkuineen risupesän sisään.


6 kommenttia:

 1. Mukavaa lukea, että dendosi on uudessa kasvussa! Eräs hölmö dendroni on kasvattanut koko talviajan uutta versoa hiljalleen, vaikka siis onkin tosi hämärässä kasvupaikassa.
  Tuo kaneli tuo kivaa tuoksua kotiin...mieheni luuli kerran minun leiponeen korvapuusteja, mutta olinkin kanelittanut erästä orkideaa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!
   Ei ollut valmista kaneli jauhetta ja jouduin tangosta sitä raastamaan, tuli hiukan rakeisempaa. Ei mulla kyllä mies huomannut mitään, kai laitoin niin vähän. Sinulla kyllä on paljon, paljon suurempi tuo orkideoiden määrä!

   Poista
 2. Ihan totta!

  Viehättävät ja samalla mielenkiintoset varret. Koristeelliset kerta kaikkiaan.

  /Anja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anja!

   Lähikuvat paljastavat ihan uuden maailman noihin kasveihin;)

   Poista
 3. Kameran linssin takaa näkee joskus enemmän tai ainakin paremmin;)
  Riippuva puutarha kuulostaa hienolta!!
  Oikein mukavaa kohta alkavaa viikonloppua1♥

  VastaaPoista