Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

torstai 1. syyskuuta 2011

Syyskuu saapui

Ja lehdet putoo jne...Ei nyt kovinkaan, ainoa puu josta huomaa syksyn koittavan on koivu. Se varistelee lehtiään yltympäriinsä. Tai, jos oikein tarkkoja ollaan, niin löytyyhän aroniasta joitakin punaisia lehtiä. 
Amppelitomaatti tarjoilee vielä maukasta naposteltavaa, vaikka lehdet ovat jo aika surkeita. Mikäs se tuo tomaatti on; marja, hedelmä vai vihannes?
Kukkia saa oikein etsiä pihasta ja joitakin yksittäisiä kukkijoita löytyykin. Tarha-alpin kukka ei jää huomaamatta, mutta tuo orvokin siementaimi on niin piilossa isompien kasvien joukossa, että sen huomaaminen on aivan sattumaa. Joitakin orvokkeja on kukkinut pitkin kesään ison ruukun vieressä, ruukussa kasvoi vuosi sitten orvokkeja. Orvokit sain tyttäreltäni äitienpäiväksi, joten niistä on ollut kahden kesän iloa.
Kasvattamani kelloköynnökset eivät kukillaan ehtineet ilahduttaa, vaikka nyt yrittää ottaa viime hetken kirit. Muutamaa nuppua kasvattaa, mutta eivät taida ehtiä kukkia. Tällä  on oikein siivet, joilla se pyrkii tietenkin vauhdittamaan ja innostamaan kukan puhkeamista.
Ensi vuonna yritän uudestaan kelloköynnöksen parissa. Sen kasvu on ollut huikeaa, joten olen kuitenkin ollut siihen tyytyväinen ja jos vielä kukkaan saisin, niin sehän olisi onnen huippu.
Naapurin puolelta auringonkukat yrittävät kurkkia pensasaidan yli. Ne ovat kääntäneet kasvonsa osaksi meidän puolelle ja hymyilevät leveästi, tuoden harmaaseen päivään valoisuutta.
Ovat kolmatta metriä reippaasti ja vahvan näköisiä. Naapuri on pitänyt hyvää huolta kukkasistaan ja antanut ravinteita riittämiin, toisin kuin täällä aidan toisella puolen.


6 kommenttia:

 1. Ruohoko on vihreämpää aidan toisella puolella...?
  Ihanat kuvat sinulla ainakin ovat.
  Mukavaa syyskuun alkua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sirpa;) Ainakin se näissä piha-asioissa tuntuu olevan, tässä tapauksessa nuo kukat ovat paljon suurempia.

  VastaaPoista
 3. Kuvasi ovat UPEITA!!! Yhdyn Sirpaan...;D
  Minä ajattelin, että ensi vuonna laitan vihdoin jotain syysperennaa enmmän pihaan:) Muutama syysleimu on ja pallohortensian istutin viime vuona, joka onneksi lähti hienosti kasvuun. Tällä hetkellä kolme shampanjan väristä maanpeiteruusua ja pari Teresan ruusupensasta sentään vielä aika kivasti kukkivat.
  Nautitaan alkavan syksyn väreistä!
  Hali!♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos Marge;) Syyskukkijoita olisi tosiaan mukava saada ja muitakin. Ruusuja ei ole pihassani laisinkaan, niitäkin voisi siis laittaa, mutta tuo kasvuvyöhyke voi rajoittaa aika paljon.

  Olen monesti miettinyt, mistä tuon sydämen saa kirjoitukseen lisättyä.
  Hyvää syyskuuta sinulle;)

  VastaaPoista
 5. Kauniit kukkakuvat,
  Onko tuo vaaleanpunainen konnanyrtti,
  Mihin kasvivyöhykkeeseen kuulutte? Kaunis on tuo pieni orvokki.
  Mukavaa ja värikästä syksyä!

  VastaaPoista
 6. Kyllä se on konnanyrtti, huomasin blogistasi, että sinulla on punaisempi. Ostin pari tainta alesta ja lipukkeessa luvattiin punaisempi kukinto. Eipä minulla taidakkaan olla muuta v.punaista kukkaa tällä hetkellä.

  Hyvää viikonloppua sinulle;)

  VastaaPoista