Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Hellepäivän raukeutta


Keramiikka kissa nauttii lämmöstä ja auringosta, voisi sanoa, että nyt vietetään kissanpäiviä. Tällaisella ilmalla ei viitsi ulkosalla puuhastella, sellainen +20 ja lempeä kesätuuli, se olisi ihanteellinen sää.Lämpö on saanut koristeomenapuun avaamaan nuppujaan, mutta lämpöaallon jatkuessa kukinta on pian ohi.Viime keväänä sain hankittua muutaman kalliokielon alun ja nyt nautin ensimmäisistä kukista. Tarkoitus olisi saada oikein vahva kasvusto, mutta nyt on aika levittää ja kasvattaa juurakkoa laajalle.Tämä kuunlilja on tämän kevään tulokas ja sillä ei ole vielä omaa kasvupaikkaa vaan odottelee sitä kaikessa rauhassa kasvimaan reunassa. Nimeä yritin hakea tälle isolehtiselle kuunliljalle.
Kun tämä tuli, niin nimeksi sanottiin idänsinikuunlilja. Netistä hain kuvia ja yksi laji sopisi tähän, Hosta sieboldiana "Maple Leaf", olisiko tuo oikea.
Jos joku tietää totuuden tästä kukasta, niin pistä postia tulemaan.


4 kommenttia:

 1. Hetkeksi oli minunkin sisälle tultava vähän hengähtämään. Paljon on tänään kukkia tullut kukkamaahan ja niitä nyt suihkuttelen sitten vähänväliä etteivät heti kärähdä. On tää lämmin silti ihanaa, jos ei viikkoja kestä, sitten on vähän likkaa. Oikein hyvää kesää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kalliokielo (en tiennyt suolenkielista nimea) on kaunis kukka joka viihtyy parhaiten varjossa.

  VastaaPoista
 3. Minustakin +20 on ihan sopiva lämpö.
  Kalliokielo se kasvaa hyvin ja lisääntyykin.
  Kuunliljoja on todella monenlaisia.
  Niillä on erinimiä eri kirjoissa.
  Ei oikein osaa sano mikä sinun kuunlijasi on.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Sisätiloissa päivä vierähtää, aamulla kastelin kukkaset tulevaa hellepäivää silmälläpitäen. Meidän piha sijaitsee niin, että siihen porottaa koko päivän aurinko ja jotenkin ilma pysähtyy pihamaalle.
  Kukat suorastaan kärventyvät.
  Minulla on samaista kuunliljaa ja saajalta kun sen sain niin hän sanoi olevan sinikuunlilja. Tiedä sitten onko oikein.
  Ihanaista päivää!

  VastaaPoista