Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

torstai 20. toukokuuta 2010

Kiviset alustat

Kattomehitähti tyytyy melko niukkaan kasvualustaan. Siirsin mökillä sen kasvamaan kivien päälle, kun maassa sen kasvattaminen oli vallan mahdotonta. Kesäpaikalle on sen verran matkaa, ettei ihan joka viikonloppu tule pistäydyttyä ja kaiken luonnonvaraisen kasvu on niin vauhdikasta, että nämä pienoiset jäävät alakynteen.
Tämä on nyt toinen kesä kun ne kasvavat kivisellä alustalla, kasvusto ei kuitenkaan ole niin rehevää kuin paremmalla alustalla. Talvesta selvisivät hienosti, joten saavat jatkaa eloaan näin.Metsäimarretta kasvaa tontilla luonnostaan, mutta nämä olen siirtänyt kivien väliin kasvamaan ja hyvin viihtyvät. Imarteen alkukesän vihreä heleys kiehtoo ja kasvin keveys.
2 kommenttia:

  1. Mehitähti on kyllä ihana, sen voi laittaa lähes minne vaan ja aina pärjää. Onko tämä kattomehitähti jokin erityinen alalaji? Minulla on sitä tavallista, joskus olen laittanut ruukkujen pinnoitteeksikin.
    Upea tuo viimeinen kuva!

    VastaaPoista
  2. Luulisin, että tämä on sitä samaa mitä sinullakin. Tässä kiven päällä kasvaa nuo ruusukkeet pieniksi ja nämä ovat vielä lisäksi aika uutta kasvua. En usko, että kukkii näin ankeissa oloissa, mutta koskaan ei pidä sanoa ei.

    VastaaPoista