Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

perjantai 12. elokuuta 2016

Leikkimökki katsaus

Kesän alussa innolla puuhastelin leikkimökille uutta tulemista. Pikkuinen rakennus on 30-vuotta vanha ja sille ei ole aiemmin tehty mitään, ennen kuin nyt.
Se on saanut olla kesällä ampiaisten suojapaikkana ja viime kesänä ne rakensivatkin melkoisen asumuksen ylälavitsan tasolle.  Talvisin siellä vierailee myyrät ja hiiret, vaikkakaan tänä keväänä ei jätöksiä ollutkaan  mainittavasti.
Nyt ei ole ollut pörriäisistä kiusaa, kun sen verran hyvin sain reijät tilkittyä.Siinä se nököttää koivun alla ja pensaiden siimeksessä. Ruukkuihin en sitten tänä kesänä ehtinyt kukkia saada, mutta jospa ensi kesänä. 
On kyllä muitakin suunnitelmia koristaa tuota ympäristöä, niin ja ulkoasua myös.


 

Katonharjalla on nuo tynkäsarvet, joita orava on pikkaisen jo kesällä jyrsinyt.
Siivoilin kukkapenkkiä tuossa lähellä ja sellainen jyrskytys alkoi kuulua, ihmettelin mistä moinen ääni tulee. Pyörin ja pyörin, katselin koristeomenapuuhun, jossa on linnunpönttö, ei näkynyt ketään eikä mitään. Lopulta katse osui leikkimökin katolle ja siinä se pikkainen orava jyrsiskeli sarvien pintaa, kai oli jonkin puute, muutakin ruokaa varmasti oli jo saatavilla.
Oven yläpuolella on tuollainen huovutettettu tähti, johtotähti. Saas nähdä miten ensi keväänä johtotähden käy, kun linnut alkavat pesiä rakentaan. Olen pannut merkille, että hamppunarut kummasti rispaantuu ja syynkin kyllä tiedän. Sinitiainen oli tykästynyt keväällä naruun ja kävi ahkeraan nyhtämässä siitä rakennustarviketta. 
Avataanpas ovi kaikkein pyhimpään. 
Ovea vastapäätä on tuollainen kerrossänky rakennelma. Sänkyihin hankin keväällä kevyet peitteet ja patjan virkaa hoitaa kummaskin kaksinkertainen retkipatja, tokihan tyynytkin on.


 

Pienissä ruutuikkunoissa on pitsiverhot ja kirpputorilta hankittu viherkasvi, joka ei säikähdä rajummastakaan kohtelusta.
Pöytäkin on vielä katettu herkuilla, vaikka tämän kesän leikit on jo taidettu leikkiä. 
Mummon tehtäväksi jää nyt sitten kerätä leivonnaiset ja astiat talvisäilöön. Varmaankin talven mittaan ilmaantuu lisää herkullisia virkattuja leivonnaisia, ainakin se kakku täytyy tehdä ja pitsa, joista jo keväällä tilaus tehtiin.
Nalle-Puh nojailee seinään ja kello raksuttaa aikaa.
Kello on hankittu kirpputorilta, mutta sitä ei sovi talveksi leikkimökkiin jättää, hiiret ja myyrät osaavat kulkea ilman ajannäyttöäkin.  
Ovipielessä roikkuu kauha ja siinä muffinssi, jonka taidan napata mukaani :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti