Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kuukausi pääsiäiseen

Minulla on kaksi blogia, molempiin kuvaan luontoa, tähän puutarhaan ja mökkeilyyn liittyvää. Täytyy kyllä tunnustaa, että joskus saattavat hiukan mennä puurot ja vellit sekaisin, kun ei osaa päättää.
Sellaisen päätöksen olen tehnyt, että kaikki pihassa kuvatut linnut ja eläimet päätyvät pääsääntöisesti tänne tunnisteen Pihan elämää alle.

Aamulla seurasin fasaanikukon touhuja takapihalla. Ratkesipa sellainenkin arvoitus, joka mieltäni eilen askarrutti - Kuka on tonkinut takapihan kuusen tyvellä-. Syyllinen on siis tämä komea kukko.Siinä se makoilee suuren kuusen alla kaikessa rauhassa. Olisikohan Pääsiäiskukko puuhassaan ja hautoisi niitä suuria suklaisia Pääsiäismunia, nam.
Kyllähän tämä kukko korean ulkoasunsa vuoksi voisikin olla se kuuluisa muniva kukko. Ei noita kukkoja enään liiemmin taida kanaloissa asustaakkaan.Jokin alkaa kukkoa häiritsemään, nousee ylös ja siirtää katseen kohti ikkunaa, ilme on tuima.
Mahtaako nähdä kuka siellä ikkunan takana tähyilee, vai varoittaako kuudes aisti.


 
Kuulostelee ääniä ympärillään ja nokka raottuu hiukan,kuin huutoon.Rinta taipuu kaarelle, mahtailee katsojalle.Huomattuaan, ettei kukaan häiritse rauhoittuu ja alkaa rauhallisesti käyskennellen etsiä syötävää.

Hiljalleen siirtyy etupihan puolelle, jossa on ruokaa tarjolla niin naakoille, harakoille ym. siivekkäille ja tietenkin muutamalle oravalle.
12 kommenttia:

 1. Todella hienot kuvat olet saanut fasaanikukosta. Toivon tietenkin kanssasi, että se on myös pääsiäiskukko. Hyvät suklaamunat kelpaavat kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päikkä:)
   Kuinkahan kauan viihtynee takapihan kuusen alla.

   Poista
 2. Upeat kuvat, fasaanikukko on kyllä kuin se satujen muniva kukko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kosotäti :)
   Ihmehän se olisi, jos tuon fasaanin alta munanen pääsiäisenä paljastuis! Jos olisi vielä pienet lapset, niin voisi yrittää juksata tai jos vaikka tekis itsepetoksen:)

   Poista
 3. Hieno lintu tuo Fasaanikukko.
  Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi :)
   Teillä näitä Fasaanikukkoja taitaa olla enemmänkin, näin arvailen:)

   Poista
 4. Upeat kuvat. Meidänkin pihassa kuului fasaanin rääkäisy, mutta en sitä nähnyt. Roope-koirallamme oli karvat pystyssä ja hän antoi mojovat haukut rääkyjälle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit :) En ole kuullut vielä kunnon rääkäisyjä, joten täällä ollaan odottavalla kannalla. En ihmettele yhtään jos Roopella karvat nousee, on se fasaanin rääkäisy veret seisauttava kokemus.

   Poista
 5. Upea kukko siellä poseeraa! Kurrellakin näyttäisi jo turkin väri kesäiseen pikkuhiljaa vaihtuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se fasaanikukko keväällä komea. Jossain vaiheessa nuo oravat ovat aika surkean näköisiä, vai ovatko ne niitä poikasia, joille ei ole vielä kunnon turkkia tullut.
   Ei oravasta voi tykkäämättä olla, vaikka olen kuullut mainittavan, että on turkillinen rotta ja rottia kyllä inhoan!

   Poista
 6. On se komia tuo fasaani, hienot kuvat! Kurrekin poseeraa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maatuska:) Orava keikkui niin hauskasti tuossa ruoka-astian reunalla, että pitihän siitä kuva napata.

   Poista