Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Oravan kevät puuhat

Tänään seurailin kun orava keräsi koiranvilloja pesän lämmikkeeksi, taitaa olla perheenlisäystä tulollaan.Linnuille joskus tein tuollaisen verkkoputkilon jossa on koiranvilloja. Orava sen melkein kokonaan tyhjensi.
Lisäsin siihen värjättyä lampaanvillaa, mutta nyt on ollut hiljaista, joten en tiedä miten kelpuuttaa lilat, punaiset ja v.punaiset villat.Kiirettä piti. Keräsi suuhun ison läjän karvoja, kipasi oksalle istumaan ja käpäliä apuna käyttäen teki villasta tiiviimmän paketin. Ja uutta noutamaan, kunnes suuhun ei enään sopinut. Kipusi korkealle puuhun, hyppäsi kuistin katolle ja katosi. Katon ylitettyään hypäsi taas puuhun ja loikki naapurin kuuseen.Kolme/neljä kertaa kävi villapaketteja keräämässä ja viimeisellä kerralla oli villoja vain hiukan suussa. Yllättikö nälkä vai tuliko rakennusmateriaalia tarpeeksi.
Seurasin, että mihin kantaan, mutta ei ainakaan meidän pihaan jäänyt. Naapurin katon yli juoksi, mihin, olisi hauska tietää.

8 kommenttia:

 1. Upeat kuvat! Oravat ovat niin kivoja seurata:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mustakissa:)
   Onhan niiden puuhia haska katsella, mutta jos mylläävät välikatossa, niin ei oikein kiva. Tämä kurre ei nyt meidän välikatossa pesää rakenna, joten siitä +.

   Poista
 2. Taitaa olla kurre pesänteko puuhissa,upeat kuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti:) Tuohon tulokseen minäkin tulin. Eikös oravaiset tee talvella ensimmäiset pojat.

   Poista
 3. Hienoa kun koiran karvat lämmittää kurren pesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kiva ajatus ja vielä noista koiran karvoista, ne ovat koiran, joka nukkui pois joulukuussa. Villat lämmittää, ainakin oravaista pakkasissa.

   Poista
 4. Keväisiä puuhia siis oravallakin! Pesänrakennusta ja pienille oravanpojille lämmikettä, suloista :-)
  Aika vikkeliä ovat jos niitä yrittää seurata, tahtovat kyllä karistaa kannoiltaan jossakin vaiheessa:)))

  VastaaPoista