Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

torstai 15. tammikuuta 2015

Parasiitilinnut

Nii-in, tilhet ovat kuin paratiisilintuja.
Töyhdöt keikkuen ne keimailevat, olivat ne sitten maassa tai vaikkapa sembrassa, aina yhtä elegantteja.
Tilhi on tyylitietoinen siipeilijä, vertaa vaikkapa punatulkkuun, joka myös erottuu talvisesta maisemasta. Punatulkku on vakaa, pönäkkä ja jotenkin turvallisen oloinen, tilhi on eloisa ja rauhaton pyrähtelijä.Olen jo useampana päivänä seuraillut tilhien pyrähtelyä sembramännyssä ja mietiskellyt, mikä tuossa puussa niitä viehättää.
Kyllä ne jotain nokkaansa nappaavat.
Niitä laskeutuu puuhun aina vain lisää, lopulta tuntuu, että puussa on kymmeniä lintuja.
Sitten, yht´äkkiä kaikki nousevat kuin käskystä ilmaan. Tekevät kierroksen ja pian puu täyttyy taas näistä paratiisilinnuista, kunnes pyrähtävät ilmaan ja eivät enään palaa, mutta jos huomenna...

Talvinen pihapiiri elää siiveniskujen tahtiin.

5 kommenttia:

 1. Niinpä ovat ihan paratiisilintuja. Meillä niitä ei näy. Joskus kuulen sirittävän perven lentävän ohi, mutta eivät ikinä pysähdy, vaikka olisi runsaasti marjoja tarjolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne meilläkään viivähdä syödäkseen. Varmaankin vain pitävät pientä taukoa ohi lentäessään. Joskus oli tuossa mustamarja-aroniassa tilhiä runsaasti, nyt on marjoja puussa, mutta ei ne nyt kelpaa.

   Poista
 2. Oletpas saanut kauniita kuvia niistä!

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat! Meillä ei tilhiä ole vielä näkynyt=/

  VastaaPoista
 4. Upeat kuvat, upeista linnuista! Meillä on odoteltu tilhien saapumista pihlajanmarjoja syömään, turhaan. Sitten toissapäivänä ne yhtäkkiä tulivat ja niitä oli paljon, pyrähtelivät pihlajasta toiseen koko sen päivän, aivan kuin mikään ei olisi heille kelvannut, hämärän saapuessa lähtivät ja eivät ole takaisin tulleet :(

  VastaaPoista