Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

tiistai 23. elokuuta 2011

Villinä ja vapaana
Punaherukat ovat vallan villiintyneet, niitä kasvaa metsikössö, ojien pientareilla ja ties missä kaikkialla. Marjat eivät ole niin makoisia kuin puutarhassa kasvavilla, mutta oivaa ravintoa linnuille.Koiranheisi kuuluu myös tähän luonnon pensaiden ja puiden joukkoon. Se onkin kasvanut hyvin, kun pääsi leppien ja pihlajien halauksesta. Tänä kesänä tekikin marjoja, oikein tertuksi asti, aikaisempina kesinä on ollut marja siellä toinen täällä.
Terttuseljoja kasvaa hyvänlaisesti, tämä yksilö on jo vanha ja raihnainen, marjoa jaksoi kuitenkin. Pidin tätä seljaa sellaisena koekaniina ja kasvatin sitä kovalla kädellä. Ei reppana kestänyt monen kesän kuritusta, vaan oksat talvi taitteli hauraasta puusta. No, ei hätiä, juuresta pukkaa uutta versoa voimallisesti.Paatsaman lehdet ovat hieman kärsineet myös, mutta marjoja on hyvin tässäkin. Nuo punaiset taitaa olla vielä raakoja. Olen ajatuksissani mieltänyt tämän korpipaatsamaksi. 
Hyppelihän siellä lintujakin rannan puissa, olisikohan tämä pajulintu.


1 kommentti:

  1. Koiranheisi on kyllä kans nätti pensas, sitä mulla ei vielä olekaan, ehkä joskus tulee hankintalistalle kuitenki. :) Punaherukasta pitäs kasvattaa vielä rungollinen puu lapsille, se on aika kiva sellaisena.

    VastaaPoista