Hoitelen puutarhaani vyöhykkeellä viisi

lauantai 21. toukokuuta 2011

Pihan pienet pilkahduksetSinivuokko on mennyt hyvin talven yli. Eihän tuo ole kuin muutaman kukan pieni "mätäs", ei voi puhua oikein mättäästäkään, kun on niin pieni. Kukkia enemmän kuin viime vuonna, jospa se siitä vahvistuu.Keltavuokko on hyvin levinnyt ja saa valloittaa alueita mielensä mukaan.
Valkovuokko oli vielä nupuillaan. Luulin sen jo hävinneen, mutta niin se vain nosti lehtensä päivänvaloon ja ilahduttaa vielä kukin jossain vaiheessa.Tämä herttainen kukka on jo kertaalleen esitelty, kylätaskuruoho. Turussa käydessäni huomasin, että kasvaa siellä ihan teiden varsilla. Minä kuitenkin arvostan tätä ja siedän niitä rumia siemenvarsiakin, koska ne taakavat seuraavan vuoden kukinnon.Pikkukäenrieska on myös kulkeutunut jostain pihaan. Pieni, siro kukkia on tämä kiertolainen, joten saa olla rauhassa siellä missä suostuu kasvamaan.Idänsinililjan valkoinen muunnos ihan muualla kuin sen joskus olen istuttanut.Samoin kuin tuo valkoinen idänsinilija, niin tämäkin, kasvaa aika kaukana istutuspaikasta. Liekkö muiden kasvien mullan joukossa kulkeutuneet uusille kasvupaikoille. Saavat kyllä rauhassa valita paikansa, ovat harmittomia, mutta mukavia väri pilkahduksia näin kesän alkumetreillä.


3 kommenttia:

 1. Sinivuokkosikin sitten aikojen kuluessa alkaa leviämään. itsekin olen tänäkeväänä löytänyt niitä paikoista joissa ei ennen ole ollut. Kohta on vähän jokapuolella, hyvä, Tuo idän sinililja on kova leviämään, minullakin melkein missä vain ja levitköön ihan rauhassa.

  VastaaPoista
 2. Niin kauniita , siroja on sinun kukkasi.
  Jännät nimet kuin , kylätaskuruoho, en ole koskaan kuullut nimeä.

  Kevään kaunistuksia.
  Hyvää pyhää sinulle!♥

  VastaaPoista
 3. Kauniisti jo kukkivat,sinivuokot,pikkukäenrieska,outo tuo kylätaskuruoho,hyvää pyhää sinne:)

  VastaaPoista