sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Piha sulattaa lumiaan

Joutuisasti on lumet sulaneet, mutta vielä on melkoisesti jäljelläkin. Lumen alta paljastuu kaikki viime kesäiset roskat. Se on kumma, vaikka kuin hyvin haravoisi, niin aina sitä on. Toisaalta roskat lannoittavat ja luovuttavat seuraavalle kasvisukupolvelle hyvinvointia.


Yksinäinen fasaani-rouva käyskentelee päivittäin pihalla. Askel on verkkainen,arvokas ja katse valpas.

Pieni sinivuokkomätäs alkaa pilkistelemään lumipeiton alta. Jostain olen lukenut, että fasaanit pitäisivät sinivuokoista.Senpä vuoksi olen ohimennen potkinut lunta kasvuston päälle, jottei rouva löydä aarrettani.


Pieni raku-hahmokin on karistanut harteiltaan talvipeiton ja istuu tyyneenä lumen keskellä odottaen lämmittäviä auringonsäteitä. Pikku patsas on kukkapenkin vartiana ollut jo useamman vuoden, kestäen säät kuin säät.

Pihlajanrunko puolestaan näyttää kärsineeltä. Voisikohan ankaralla talvella olla osuutta asiassa.


4 kommenttia:

  1. onpas hieno lintu :)

    VastaaPoista
  2. Niin, kyllä fasaani erottuu luonnostamme edukseen ja varsinki uros, sillähän on niin värikäs asukin;)

    VastaaPoista
  3. Meilläkin on tullut männyistä ja muutamasta kuusesta uskomaton määrä roskaa. Haravointia on siis tiedossa täälläkin. Etupihalta olen jo aloittanut.

    VastaaPoista
  4. Kyllä se taitaa olla joitakin viikkoja eellä tuo kesä siellä Turun seutuvilla. Täällä ruvetaan harava hommiin vasta tuossa vapun seutuvilla.

    VastaaPoista

Kesä 2023 ehti jo syksyyn

 Kesältä laittelen kuvia, kunhan ehdin käydä niitä läpi. Tässäpä muutama nyt ens alkuun. Nämä vain sen vuoksi, että kokeilen avata uudestaan...