maanantai 30. kesäkuuta 2014

Hitaasti starttaa...

...puutarha blogini uutteen vauhtiin.
Kesäkuu vetelee viimeistä päivää, mistä lie johtunee.

Onhan tuolla pihalla jotain tapahtunut, ainakin eilen aamusella olin jo hieman tyytyväinen pihan tulevaan ilmeeseen.Jonkin verran olen uusia ruosteisia juttuja lisännyt ja nyt kukatkin ovat saaneet vauhtia uuden mullan ansiosta.
Talvi vei mukanaan syksyllä hankittuja taimia, mutta jotkut ovat tuottaneet iloakin.

Kuvassa se alkuperäinen penkki nykyisessä ilmeessään. Penkki on muuttanut vuosien mittaan muotoaan ja tuskin ihan tällaiseksi jää.

Vuosien väännön jälkeen olen levittänyt ja laittanut perennapenkkejä talon lähettyville useita. Niiden perenna valikoimat ovat nyt vaiheessa, vanhoja poistuu ja uusia tulee.

Nautin, kun saan pikku hiljaa kasvatella, lisätä ja siirrellä. Olen vuosien myötä huomannut, että puutarhani pitää elää, myös luonnonkukat saavat sijansa vaihtelevasti.

8 kommenttia:

 1. Rehevää ja kaunista. Mukavaa kesäkuun viimeistää!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit:) Niitä tunnelman poikasia sitä etsii ja on kiva kuulla, jos sitä löysit kuvista:)

   Poista
 3. 'Voi kun minäkin tahtosin pöytäliinat ulos pöydille, mutta aina on tuullut sen verran, että ei ne pysy, ei painoillakaan. Pihani on kohti avaraa tilaa...peltoja. Olen pöytäliinojen keräilijä suorastaan, sillä aina niitä tarttuu hyppysiin kirppareilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan tuo liina on seinävaate, joka oli roskiin menossa. Siinä on yhdellä sivulla painoja helmassa ja astiat pöydällä pitävät sitä paikollaan.
   Tarkoitus oli laittaa kukkasia noihin vanhoihin emaliastioihin, mutta enpä ainakaan vielä ole saanut aikaiseksi.
   Sitä ajattelee, jospa ensi vuonna:)

   Poista
 4. Kiitos vierailusta:)) siulla on ihana puutarha rehevä ja hiukan salaperäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kosotäti:) Voikun saisikin aikaiseksi sellaisen rehevän ja salaperäisen kesäpihan, mutta kun toinen pistää jarruja. Olisikohan pienestä viekkaudesta apua:)

   Poista

Kesä 2023 ehti jo syksyyn

 Kesältä laittelen kuvia, kunhan ehdin käydä niitä läpi. Tässäpä muutama nyt ens alkuun. Nämä vain sen vuoksi, että kokeilen avata uudestaan...