torstai 8. syyskuuta 2016

Rusakonpojan aamutoimet

Tällainen pikkainen rusakonpoika maanantaina aloitteli päiväänsä siistimisen merkeissä. Emon opetukset oli menneet perille, siisteys on puoli ruokaa, voisi ihmisemo lapselleen sanoa.
Sitten kun katsoi pesun suoritetun loikkas pois, mutta vain kuusen alle. Siellä olikin sitten hyvä aamuauringossa ottaa pienet nokoset.

Naisaakkosissa olen edennyt ja luettuna on K ja L kirjaimet.


Marrasyöt on ihan kotimaista vaihteeksi, Jenna Kostetin teos. Kirja tuli verkkaisesti luettua läpi ja tämän jälkeen pidin hieman taukoa.
Uhrilahja oli sitten ruotsalainen naisaakkonen, Åsa Larssonin kirja tuli luettua ripeään tahtiin,  varmaankin kerronta oli hyvin etenevää. Larsson on sukujuuriltaan suomalainen.
Kirja on viides Rebecka Martinsson dekkari. Uhrilahja sijoittuu Ruotsin Lappiin.

12 kommenttia:

 1. Kiva kun toit rusakon noinkin kauniisti esiin. Tavallisesti sitä vain kirotaan. Onhan se kuitenkin söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne rusakot pihassa ainakaan talvella hyvää tiedä. Jotkut puut tulee aika hyvin latvottua, mutta aina niistä tuhoista on selvitty :)

   Poista
 2. Söpö on rusakon lapsonenkin. Meillä on sellaisia cityrusakoita ympäri vuoden pihapiirissä. Joskus pientä tuhoa tehdään, mutta pitää kestää kun nainen. Luonto ottaa omansa noinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noita cityrusakoita täälläkin hyörii ympäri vuoden. Tänä kesänä on ollut pieniä poikasia keväästä lähtien. Jossain lähellä kait on emo ollut, joka on tenyt kevään ja kesän mittaan ne kolme poikuetta, tämä on varmaan sitten siitä viimeisestä.

   Poista
 3. Minäkin sanon että söpönen :) Täällä vähemmän rusakot tekee tepposia, vaikka metsän laidassa asutaan. Nyt tietysti ens talvena jyrsivät kaikki....:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen ruokinnallahan nuo käyvät talvella ja kaivelevat pudonneita koristeomenapuun hedelmiä. Jospa keräisi pikku omenat talteen ja laittelis niitä rusakoille talvella tarjolla, voisi säästyä puut ja pensaat :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Gitta :) Tätä oli niin hyvä kuvailla, kun oli keskittynyt omiin puuhiinsa :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Pususet on aina sulosen näköisiä, oli ne sitten vaikka rusakonpoikasia :)

   Poista
 6. Ihanan suloiset kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ronja Ryövärintytär :) Eläimet ovat ihania katseltavia, kun ne ovat ihmisen läsnäolosta tietämättömiä, eivätkä ole sen näköisiä, että kohta syöksyvät pakoon.

   Poista

Kesä 2023 ehti jo syksyyn

 Kesältä laittelen kuvia, kunhan ehdin käydä niitä läpi. Tässäpä muutama nyt ens alkuun. Nämä vain sen vuoksi, että kokeilen avata uudestaan...