tiistai 9. syyskuuta 2014

Syyskuisia poimintojaSyksy saapuu vaikka ilmat ovat ihan kesäiset. Marjaomenapuu kypsyttelee pieniä hedelmiään rusakoille ja linnuille talven ruokapöytään.Ei tainnut pieni puutarhaportti saada tämän kesän aikana saranoitaan. Täytyy jotku tuet kaivaa maahan, johon nuo tolpat voisi laittaa. No, ensi kesänä sitten.Tästä yhdistelmästä pidän, maruna ja ruusumalva. Kokoerot ovat varmaan ensikesänä toiset, sillä malva on nyt vielä niin hentoinen, että kukkavarret makaa rentoina marunan päällä.
Olin ihan varma, että tämä tunturipoimulehti ei mene talven yli tuossa astiassa. Hyvin näkyi selviytyneen, mutta kaverinsa kattomehitähti menehtyi.
Kesän aikana on kasvanut tuuheaksi ja jos jättän sen tuohon astiaan talveksi, niin suojaa laitan päälle.
Tämän punaisen päivänliljan kukinta ajoittuu aika myöhäiseen, viime vuonakin taisi kukkia elokuun loppupuolella.
Ei tuo väri ole ihan sitä mitä esittelykuvassa luvattiin, mutta antaa väriä loppukesän perennapenkkiin.Mikähän tätä humalaa vaivaa jo toista kesää tuon näköinen. Viime vuonna oli ehkä vielä surkeampi. Olisikohan jokin puutos vai tautiko vaivaa. Leikkasin keväällä kaikki vanhat kasvustot pois, mutta uutta multaa en laittanut. On kylläkin kasvanut samalla paikalla jo toistakymmentä vuotta, eikä aiemmin ole ollut mitään häiriötä lehdistössä.Kaksi kaunista hopeakuusta kävivät pihasta kaatamassa, olivat sähkölinjan alla pahimmoillaan. Oikeastaan vain joitakin oksia karsimalla olisi selvitty.
Nyt on hankittu kanadantuija paikkaamaan okakuusien jättämää aukkoa, mutta mitähän sille kaveriksi laittaisi. Siirroksessa olisi japaninpihlaja, taalainmaankoivu ja kirsikkaluumu.

6 kommenttia:

 1. Kaunis harmaan ja vaaleanpunaisen syleily! Uskomatonta, että sait tunturiunikon selviytymään talven yli tuossa astiassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmaankaan tunturiunikko olisi talvehtinut, tuo kasvi on tunturipoimilehti. On ehkä tottunut ankariin olosuhteisiin ääriolosuhteissa kasvaneena :)

   Poista
 2. Malvan ja marunan liitto on aika hurmaava!

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia, onko tuossa kattilassa Grönlannin hanhikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kosotäti :)
   Kattilassa on tunturipoimulehti, sellainen pieni lehtinen ja kukkainen. Jos joskus saan kivikkopenkin aikaiseksi, niin tuon laitan siihen, jos nyt ensi talvesta selviytyy.

   Poista

Helmikuisia

  Helmikuussa pyrytti ja pakkasti alkukuusta. Sää jatkuu vaihtelevissa merkeissä, on aurinkoa, pilvistä, lumisadetta, auringon paistetta, vä...