sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Pientä kylvötyötä


Siinä niitä nyt on.
Kelloköynnösten seuraan liittyi Hajuherneet, niitä tuli 11 prk. Joka purkkiin pistin nimen, jotta sitten myöhemmin opin tuntemaan, kun nämä joskus itää.
Tarkoitus on vielä kylvää joitain yksivuotisia ja monivuotisia myös.Purkit ovat niin elottomia, niin pistin  pikkuliskoja niiden seuraksi.
Aika paljon jäi  vesivaraa, mutta tarkoitus on itäneet koulia omiin taimiastioihin. Hajuherneitä tuli useampi purkkia kohti, niitä oli kuitenkin hyvänlaisesti.Laitoin myös Japaninhumalaa likoamaan. Kevyitä, kova kuorisia siemeniä, ja näitäkin oli aika vähän.

Jos tämä kasvatus jotensakin onnistuu ja puutarhainnostus vielä nousee kukoistukseensa, niin tahtoisin sellaisen pienen kasvihuoneen. Sitä voisi keväällä lämmittää,  siellä voisi idättää ja kasvattaa kukkia.
Ne on niitä puutarhaunelmia, mutta ihan saavutettavissa kuitenkin.


4 kommenttia:

 1. Sinullahan on jo hyvällä alulla kasvukausi, omat siemenet ovat vielä kaupassa, pitäisiköhän. ...

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa viherpiipertäjien joukkoon ilakoimaan puutarhasta ja sen kaikista lieveilmiöistä. Kasvihuone tai edes se pieni kasvukaappi on oikein hyödyllinen tässä puuhassa kameran lisäksi :)

  VastaaPoista
 3. Tarja ensiksikin nimipäivä onnittelut, Paljon onnea!
  Tänään on Trjan päivä.

  Sinä olet jo hyvällä alulla.
  Meillä laitettiin tomatit itämään,
  11 eri lajia.
  Ihana kun päästään alkuu,

  VastaaPoista
 4. Täällähän oli mukavan näköinen blogi, kiva lukea muidenkin juttuja. :) Samoissa puuhissa on oltu täälläkin, kovasti jo kevättä odotellaan! Kyllä kasvihuone on ihan ehdoton juttu, ilman sitä en pärjäis. ;)

  VastaaPoista

Kesä 2023 ehti jo syksyyn

 Kesältä laittelen kuvia, kunhan ehdin käydä niitä läpi. Tässäpä muutama nyt ens alkuun. Nämä vain sen vuoksi, että kokeilen avata uudestaan...