torstai 24. toukokuuta 2012

Väripilkkuja, ilopisaroita

Joitakin pilkahduksia löytyy vuokkojen tarjoamina sekä muiden kevätkukkien ja ihan ns. rikkaruohojen merkeissä.Valkovuokko on hiukan levinnyt ja varsinkin tässä koivuangervon alla näyttää viihtyvän. Pistin tähän muutama vuosi sitten vain multaseosta paikasta, jossa olivat kasvaneet. Joitakin juuria siellä mullan seassa on täytynyt olla, kun valkovuokko kasvusto on alullaan.

Sinivuokkojen kukinta alkaa olla jo ohillaan, mutta muutama kukka oli vielä kuvattavaksi. Täytyy taas pikkaisen jakaa, kasvusto ei ole suuri, mutta kyllä siitä hiukan riittää jaettavaa.

Keltavuokko näyttää viihtyvän tosi hyvin. Sen kukkien määrä on vuosi vuodelta suurempi.
Vuosittain kaivan pikkuisia juuria myös ystäville annettavaksi, mutta siitä huolimatta kasvusto vain laajenee.

Kylätaskuruoho on hyvä leviämään ja se tekee sen ihan luvan kanssa. Pidän näiden kukinnoista sekä väristä.
Myöhemmin taskuruoho ei niin viehättävä ole korkeine siemenkotineen, mutta senhän voi ajaa nurin. Nurmikolle tulee kesän mittaan pieniä lehtiruusekkeita, ne saavat jäädä paikoilleen, jos ei leikkuri niitä napsi pois.

Tänä keväänä kevätlinnunsilmä ilahduttaa. Aikaisemmin se kasvoi varjossa ja oli hävitä kokonaan. En arvostanut sitä kovinkaan, mutta siirsin kuitenkin muutaman lähelle keltavuokkoja ja näkyy viihtyvän niiden seurassa.

4 kommenttia:

 1. Very nice flowers!

  Greetings, Louise (Canada)

  VastaaPoista
 2. Tuo kylätaskuruoho on oikein kyläluuta, mistä lie meillekkin tullut. Ihan kiva kukkiessaan ja todella kovaa leviämään.
  Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hienosti kuvattu, kaunista.
  Onpas saanut hyvän nimen , kylätaskuruoho.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kukkia kaikki!
  Ja toi alin kukka on mulle tuntematon, en ainakaan nyt muistaisi, että olisin sellasta nähnyt.

  VastaaPoista

Kesä 2023 ehti jo syksyyn

 Kesältä laittelen kuvia, kunhan ehdin käydä niitä läpi. Tässäpä muutama nyt ens alkuun. Nämä vain sen vuoksi, että kokeilen avata uudestaan...